teisipäev, 11. märts 2008

Kutse energiafoorumile “Millist energiasüsteemi me tahame?”

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) korraldab kolmapäeval, 12. märtsil algusega kell 13 Tallinnas Rahvusraamatukogus energiafoorumi „Millist energiasüsteemi me tahame?“

Foorumil arutlevad huvigrupid ja poliitikud, millistest põhimõtetest peaks Eesti energiasüsteemi arendamisel lähtuma, kas Eesti peaks olema energia eksportija või importija, milliseid numbrilisi eesmärke võiks seada Eesti energeetikale ning millised peaksid olema selle poliitilised eesmärgid.
Foorumi avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, modereerib Äripäeva uuriva toimetuse juht Aivar Hundimägi.

Foorumil osalemine on kõigile tasuta, registreerumine toimub kohapeal. Tegemist on esimese üritusega energiafoorumite sarjast. Aprillikuise foorumi teema on elektritootmise valikud Eestis, maikuus arutletakse elektrituru avanemise mõjude üle.

Foorumi ajakava:
13.00-13.05 moderaatori sissejuhatus
13.05-13.15 minister Juhan Partsi sõnavõtt
13.15-13.35 MKMi energeetikaosakonna juhataja Einari Kiseli ettekanne Eesti energiasüsteemist
13.35-14.30 huvigruppide diskussioon
14.30-14.50 kohvipaus
14.50-15.45 poliitikute diskussioon
15.45-16.00 kokkuvõte

Huvigruppide diskussiooni on osalema kutsutud Eesti Energia, Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu, Energeetika Ametiühingu, Keskkonnaühenduste Koja ja Teaduste Akadeemia esindajad.
Poliitikute diskussiooni on kutsutud IRLi, Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Keskerakonna, Eestimaa Roheliste ja Rahvaliidu esindajad.

Foorumile on kõik huvilised oodatud, osalemine on tasuta ja registreerimine toimub enne foorumit kohapeal.

Kommentaare ei ole: