kolmapäev, 12. märts 2008

Ahti Puur: Põlevkivi on pigem õnnistus

Gea Otsa, MKMi pressinõunik

Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu esindaja Ahti Puur ütles täna energiafoorumil „Millist energiasüsteemi me tahame?“, et põlevkivi pole Eesti jaoks nuhtlus, vaid pigem õnnistus.

„Iga riik peab ise oma rahva katma ja toitma, see kehtib ka energia puhul,“ ütles Puur. „Eesti peab tõsiselt vaeva nägema selle nimel, et ise katta oma energiatarbimine, eriti just elektri osas, sest seda pole niisama kuskilt ümberringi igal ajahetkel võtta. Põlevkivienergeetikat tuleks edasi arendada ja selles suunas, et suudaksime põlevkivist ise toota ka gaasi ja kergemaid kütteõlisid.“

Küsimusele, kas Eesti peaks olema elektrit eksportiv riik, vastas Puur, et seda vaid juhul, kui suudame katta sisemaise elektritarbimise olulises osas. „Edasised sammud peavad olema tehtud talupojamõistusele tuginedes. Hea on olla innovaatiline ja tegelda uute projektidega, kuid me ei saa läbi proovimata asja oma elanikkonna peal katsetama hakata. Jäägem ikka reaalsuse juurde,“ ütles Puur.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes on käinud üheski kaevanduses seda songitud maad vaatamas või elektrijaama tuhamäe otsa roninud ja nende mõlema puhul mastaape näinud see ütleb, et põlevkivi on pigem õnnetus. See õnnetus Tallinna muidugi ei paista. Aga eks seda õnnetust tuleb kannatada seni kuni midagi paremat tuleb.

Anonüümne ütles ...

rohelised ei saa ikka aru, et tuulepark on rohelisest energiast ikka väga kaugel. 35 milrd sinna sisse taguda oleks ikka paras apsakas.